Verkopers van vastgoed zijn al langer verplicht om een hele reeks attesten aan de notariële akte toe te voegen. Al die attesten worden weldra gebundeld in de woningpas, een digitale toepassing waar meteen alle beschikbare gegevens zichtbaar moeten zijn. In die woningpas zal ook een inventaris van de aanwezige hoeveelheid asbest in de woning verplicht worden.
De maatregel kadert in het plan van de Vlaamse overheid om Vlaanderen tegen 2040 asbestvrij te maken.

Asbest Rapport

Door zijn jarenlange ervaring kan asbest-expert.be u een gedetailleerde analyse , rapport opmaken die kan dienen bij de verkoop en/of aankoop van een woning. Een asbest rapport met een stappenplan voor het sanering en een kostenberekening van de verschillende stappen. Voor een minimale kost hebt u een duidelijk zicht op de asbest problematiek van uw nieuwe woning.

Meer info

Asbest Analyse

U bent van plan uw huis te renoveren, een huis aan te kopen en u twijfelt of bepaalde materialen asbesthoudend zijn? Wij kunnen voor u een asbestanalyse uitvoeren gebaseerd op de norm NEN 5896.

Meer info

Asbestinventaris

Een asbestinventaris is een document dat alle asbesthoudende materialen in een gebouw of werkzone beschrijft. Het wordt altijd opgesteld na een inspectie ter plaatse. In heel België kennen werkgevers reeds de plicht om over een asbestinventaris te beschikken.

Meer info